El jutge De la Mata acusa els Pujol d’obstruir la investigació

Els atribueix una reiterada ocultació de béns per evitar l'acció de la Justícia
Entrada als jutjats del matrimoni Pujol Ferrusola
Entrada als jutjats del matrimoni Pujol Ferrusola

José de la Mata, l’instructor del cas Pujol a l’Audiència Nacional, acusa la família de l’expresident de la Generalitat d’obstruir les investigacions mitjançant “una contínua activitat d’ocultació de recursos i béns” dirigida a eludir la Justícia, revela El Español citant el contingut del darrer acte d’aquest magistrat.

En la resolució, a més, De la Mata denega a Jordi Pujol Ferrusola la seva sol·licitud per disposar d’alguns dels vehicles de luxe que el primogènit de l’expresident col·leccionava i que fa mesos que es troben sota control judicial.

L’operativa Pujol
Segons de la Mata, exposa El Español, els Pujol han efectuat “tota mena d’operacions de descapitalització per situar els seus actius fora de l’abast dels tribunals” que s’hauran de qualificar en el futur, com ara les donacions sospitoses de Jordi Pujol jr. a la seva filla.

L’instructor del cas, així mateix, considera que els Pujol han bastit “una operativa sofisticada i professional que empra diferents metodologies per a l’ocultació i el blanqueig de capitals“, que inclou l’ús de comptes en paradisos fiscals, contractes simulats i trames societàries sense objecte social ni activitat social aparent, en les quals han participat “un nombre important de testaferros professionals en diverses jurisdiccions, que actuen amb afany per ajudar a ocultar els béns”.

Quant a les declaracions en seu judicial, De la Mata atribueix una “actitud consistent en faltar a la veritat” als Pujol, tot recordant que van negar el fet de tenir comptes a Andorra, així com l’obstrucció de la inclusió d’elements de prova d’altres jurisdiccions, com seria el cas de la informació demanada a Andorra.

Jordi Pujol i Marta Ferrusola declararan a l’Audiència Nacional el 10 de febrer i Jordi Pujol Ferrusola, l’endemà.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides