Barrientos substitueix Gimeno al TSJC

El Poder Judicial dóna la presidència a un detractor del tarannà del seu antecessor sobre el cas del 9N
barrientos
barrientos

Jesús María Barrientos, fins ara president de la secció vuitena de l’Audiència Barcelona, ha estat escollit pel ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) com a nou president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Durant les entrevistes als aspirants al càrrec, Barrientos, a qui s’arrenglera amb posicions conservadores moderades, va titllar el procés sobiranista de “preocupant” i “delicat”, i l'”escenari actual” de “poc idoni” perquè el president del TSJC pugui mantenir relacions fluides amb les institucions. A més, es va mostrar crític amb la manera com es va designar el jutge instructor de la causa del 9N, per la qual es troba imputat l’expresident Artur Mas.

Miguel Ángel Gimeno, per la seva part, deixa el càrrec després que el sector conservador del Poder Judicial hagi qüestionat el seu comportament pel que fa a la qüestió catalana. El CGPJ investiga si, com denuncia Manos Limpias, s’ha retardat deliberadament la instrucció del cas del 9N.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides