Batuda contra la corrupció al PP valencià

La Guàrdia Civil deté l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus
alfonso rus
alfonso rus

Alfonso Rus, expresident de la Diputació de València i del PP valencià i exbatlle de Xàtiva, és un dels detinguts en l’operació Taula, que la Guàrdia Civil efectua aquest dimecres contra la corrupció en el PP valencià.

S’han practicat 24 detencions, entre elles les vuit alts càrrecs del PP, com són Emilio Llopis, l’excap de gabinet de Rus a la Diputació, María José Alcón, exassessora de Rita Barberá, i Máximo Caturla, exconseller delegat de l’empresa pública Ciegsa i exvicepresident de la Diputació. L’operació Taula totalitza 29 imputats i 33 registres. Els agents de la Guàrdia Civil han accedit a les dependències de l’Ajuntament i han estudiat documentació del grup municipal dels populars. El cas, però, també se centra en la Diputació i en la Generalitat valenciana. 

Fa un any que el jutjat d’instrucció número 18 de València investiga una suposada trama de corrupció a l’empresa pública Imelsa. Segons El Mundo, es pretén desarticular una presumpta xarxa internacional de pagament de comissions i blanqueig de capitals que es lucrava amb contractes públics. En el punt de mira es troben el finançament del PP a València i la possible comissió de delictes per part dels seus dirigents, entre ells l’exalcaldessa de la capital del Túria Rita Barberá, que va negar tota implicació en el cas Imelsa fa uns mesos. 

Marcos Benavent, exgerent d’Imelsa, hauria facilitat informació fonamental a canvi d’una reducció de la seva condemna. En concret, gravacions efectuades durant anys que exposarien irregularitats, així com documentació i discs durs. El cas va saltar arran de la denúncia presentada el 2014 per Esquerra Unida al País Valencià davant la Fiscalia Anticorrupció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides