El Congrés es gasta 827.000 euros en tauletes i ordinadors

Diputats i funcionaris utilitzaran els 1189 nous dispositius
congreso
congreso

La nova Mesa del Congrés dels Diputats ha aprovat l’adquisició de nou material informàtic que utilitzaran els diputats i funcionaris de l’hemicicle, una contractació engegada per l’òrgan rector de la cambra de l’anterior legislatura. Són 490 tauletes i 699 ordinadors de sobretaula que costaran 827.602 euros a les arques públiques, un preu inferior al pressupostat: 1.047.714,8 euros, IVA inclòs.

El lot de les tauletes, proveïdes del sistema operatiu IOS d’Apple, l’ha obtingut Asseco Spain SA, que ha superat cinc rivals en el concurs, entre ells Telefónica Móviles. El Congrés en justifica la compra, per 372.032 euros, per les aplicacions per a dispositius mòbils que inclou el seu sistema IOS, el mateix dels telèfons intel·ligents que es lliuren als diputats.

Pel que fa als ordinadors, sis candidats han concorregut -també Telefónica era un d’ells- i s’ha imposat l’aragonesa Random Centro de Informática SAU. El preu, en aquest cas, és de 455.570 euros. Oficialment, s’ha argumentat que la majoria dels equips té una antiguitat superior a cinc anys i que és necessari renovar els que tenen més de vuit perquè, segons s’assenyala, no poden efectuar les funcions requerides.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides