Del ‘Joc de Trons’ al sainet gironí

La investidura del nou alcalde s'ha repetit perquè no va jurar ni va prometre el càrrec
albert ballesta investidura fallida
albert ballesta investidura fallida

Quan la política municipal gironina encara treu fum per la manera com Convergència ha triat el successor de Carles Puigdemont a l’alcaldia de la capital de l’Onyar, s’ha sabut que la fórmula amb què Albert Ballesta va prendre possessió del càrrec en el ple extraordinari de divendres passat no és vàlida, per la qual cosa aquest cap de setmana no era regidor ni alcalde.

Ballesta va optar per assumir la seva nova responsabilitat llegint la fórmula que proposa l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), però no va expressar la promesa o el jurament del càrrec, una omissió que, amb la llei a la mà, obliga a repetir la investidura, han conclòs els serveis jurídics de l’Ajuntament de Girona. Aquesta repetició per “error de forma”, publica el Diari de Girona, no constitueix un incompliment de terminis, malgrat que la investidura sense efecte de Ballesta va tenir lloc en una data límit.

Ballesta ha esmenat la seva presa de possessió aquest vespre, en un altre ple extraordinari que s’ha celebrat abans de la sessió ordinària del febrer, que ja havia estat ajornada i que tenia lloc aquest dilluns.

19è a la llista… i alcalde
Ballesta ha ascendit des del 19è lloc de la llista electoral a l’alcaldia, quelcom que ERC troba un “frau democràtic”, mentre que la CUP i el PSC consideren que el nou alcalde no té legitimitat.

Per fer possible l’ascens de Ballesta, home proper a Puigdemont, ha calgut la renúncia a l’acta de regidor de les vuit persones que va ocupar els llocs entre l’11è i el 18è a la llista presentada per Convergència i Unió a les eleccions municipals del 24 de maig del 2015, així com la renúncia dels actuals regidors de CiU a aspirar a l’alcaldia, alguns dels quals s’havien posicionat per substituir Puigdemont.

Convergència ha guanyat el pols a Demòcrates de Catalunya (la formació creada pels independentistes d’Unió), que apostava per Isabel Muradàs, l’alcaldessa en funcions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides