El president del futbol sala català plega la vigília del vot de censura

La Federació, en mans de la junta gestora que haurà de convocar eleccions
eduardo aubeso dimissio fcfs
eduardo aubeso dimissio fcfs

Els opositors de Jordi Eduardo Aubeso, l’últim president de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), a qui acusaven de corrupció, han aconseguit el seu objectiu d’apartar-lo del càrrec.

Eduardo va renunciar divendres a la nit, la vigília del dia previst per a la votació d’una moció de censura contra ell en una assemblea extraordinària.

La junta gestora que s’encarregarà de menar la FCFS les pròximes setmanes té un termini de tres mesos per convocar eleccions, d’on sorgiran un nou president i una nova junta directiva.

Sidral al futbol sala
Com va explicar EL TRIANGLE (núm. 1193, del passat 13 de novembre), l’estira-i-arronsa a la FCFS ha inclòs denúncies als tribunals per part dels opositors a Eduardo, a qui atribueixen diverses irregularitats, com ara despeses privades no autoritzades pagades amb diners de la Federació, sobre les quals es van obrir diligències.

El col·lectiu arbitral, en particular, va decidir autogestionar-se i va denunciar que l’expresident de la FCFS els va cobrar “la mutual” sense haver-los donat d’alta. Els opositors apunten que s’havia aferrat al càrrec “per gastar els diners i anar arreglant totes les irregularitats”.

Eduardo, per la seva part, va titlar de “fatxes” bona part dels seus opositors. Afegia que s’infiltraven en organitzacions amb “caràcter clar de defensa nacional” per mirar de desestabilitzar-les.

Excàrrec del Tripartit
El dimitit president de la FCFS havia treballat a la Secretaria de l’Esport quan depenia de Josep-Lluís Carod-Rovira, però fou destituït el 2008 arran del “to” poc institucional, revelat per un SMS, amb què havia pressionat clubs i regidors socialistes perquè cedissin jugadors a la selecció catalana. ERC el va recol·locar al CAR de Sant Cugat.

Eduardo sosté que l’aleshores president José Montilla “va rebre pressions” de Ciutadans -partit que llavors només tenia 3 diputats- i que el van fer fora “per defensar que les seleccions catalanes poguessin competir, tot i les traves que hi posa- ven molts dels actors implicats”.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari