Critiquen ‘l’herència’ de Vila a la Catalunya central

Acusen l'exconseller de Territori de convertir la C-55 en una "ratera"
El conseller de Cultura, Santi Vila, aposta per buscar altres aliances.
El conseller de Cultura, Santi Vila, aposta per buscar altres aliances.

La Plataforma pel desdoblament de la C-55, que va d’Abrera a Solsona, i la gratuïtat de l’autopista C-16, de Terrassa a Manresa, ha criticat ‘l’herència’ que ha deixat qui ha exercit de conseller de Territori durant la darrera legislatura, Santi Vila, a la Catalunya central. La Plataforma acusa el conseller d’haver cobert de nyaps una de les carreteres més transitades del país.

“Hem passat de reduir les víctimes mortals (que ens en alegrem molt i d’això ens hem de felicitar tots) a irritar i treure de polleguera gran part dels residents de la Catalunya central per haver de circular per una via caòtica i desproporcionada pel que fa a volum de trànsit (34.000 vehicles diaris)”, al·ludeixen a la C-55 els seus representants.

El comunicat també s’oposa a les obres realitzades en aquests darrers mesos, que “han transformat el tram més conflictiu i sinistres de la C-55 en un viacrucis diari de congestió, retencions i una ratera de més de 10 quilòmetres en cada anomalia que sorgeix entre Manresa i Castellbell”.

La Plataforma no entén que s’hagin eliminat o escurçat gairebé tots els doble carrils d’avançament entre Manresa i Abrera. I denuncien la manca de transparència de l’Administració: “Hem passat de pagar una mitjana de 30 milions d’euros públics anuals a la concessionària Autema, en concepte de bonificacions i indemnitzacions, a pagar unes quantitats encara molt més altes (ningú sap encara quin cost tindrà) pel nou decret de bonificacions i gratuïtat entrat el vigor des de el passat 4 de gener d’enguany”.

La Plataforma acaba el comunicat amb el desig que el nou conseller tingui “més sensibilitat amb les necessitats del territori” i “més encerts en la seva gestió” que Vila.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari