Convergència, fora de les dues Meses

Democràcia i Llibertat és menys que CiU al Congrés i al Senat
Francesc Homs
Francesc Homs

Amb Francesc Homs al capdavant, Democràcia i Llibertat tindrà un pes al Congrés i al Senat menor que CiU amb Josep Antoni Duran Lleida. Per primer cop, la candidatura convergent no tindrà representants a la Mesa de cap de les dues cambres.

L’actual conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, havia exercit de vicepresident del Congrés durant la major part de la passada legislatura, però amb el nou repartiment d’escons i càrrecs la Mesa de la Cambra Baixa només té representants del PP (Alícia Sánchez-Camacho entre ells), del PSOE, de Ciutadans i de Podemos (Marcelo Expósito, d’En Comú Podem, és un dels dos).

Quant al Senat, Democràcia i Llibertat, com Podemos, també es queda fora. El PSOE ha cedit un lloc, la quarta secretaria, al Partit Nacionalista Basc (PNB), de manera que el PP té quatre representants, el PSOE en totalitza dos i el PNB, un.

Pel que fa als grups parlamentaris, Democràcia i Llibertat s’espera que pugui disposar-ne al Senat gràcies al préstec de dos representants per part del PSOE, que ajudaran a la constitució com a grup i tornaran a les files socialistes.

Aquesta fórmula, recurrent en les relacions a la Cambra Alta, també la necessita aplicar ERC si vol tenir grup propi al Senat.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari