García-Escudero, esquitxat per la Gürtel, repeteix presidència al Senat

El diputat De la Serna, investigat per l'Audiència Nacional, participa en la sessió del Congrés i es dóna de baixa del PP
pio garcia escudero

El Partit Popular ha tornat a confiar la presidència del Senat a Pío García-Escudero, tot imposat la seva majoria en aquesta cambra, malgrat que aquest cop es tracta d’una figura esquitxada per la trama Gürtel.

El nom de García-Escudero és citat per Maica Jiménez, l’exsecretària del cap d’aquella trama, Francisco Correa, en una gravació en la qual assegura que el president del Senat acudia a les oficines d’Special Events, empresa del mateix Correa.

Jiménez, un dels testimonis citats pel jutge instructor del cas, José de la Mata, també assenyala, sense dir el nom de García-Escudero, que alts càrrecs públics del PP i l’extresorer Luis Bárcenas es presentaven al despatx de Correa i rebien sobres amb diner negre.

Un informe de la UDEF, d’altra banda, defineix el president del Senat com “un gran amic” de Correa.

La presència de De la Serna
A diferència de l’exambaixador d’Espanya a l’India Gustavo de Arístegui, Pedro Gómez de la Serna no ha renunciat malgrat estar sent investigat pel suposat cobrament de comissions il·legals.

Mentre s’indaga a l’Audiència Nacional si va cometre blanqueig de capitals i suborn, entre altres delictes, ha recollit la seva acta com a diputat i ha participat, com si res, en la votació d’aquest dimecres per triar el president del Congrés. 

Aquest dimecres, el jutge ha ordenat l’escorcoll de les empreses i domicilis de Gómez de la Serna i de De Arístegui, però no s’han pogut efectuar les actuacions ordenades pel jutge amb relació al diputat. Gómez de la Serna, membre de la Diputació Permanent del Congrés, havia mantingut la seva condició d’aforat i no ha renunciat a l’escó, per la qual cosa el Tribunal Suprem s’haurà d’encarregar de la denúncia contra ell.

De la Serna, exclòs del grup parlamentari, ha formalitzat la seva baixa del partit, ha informat el PP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari