Site icon El Triangle

Puigdemont encara fa campanya per Prenafeta i Alavedra

puigdemont prenafeta facebook

puigdemont prenafeta facebook

Quan Lluís Prenafeta i Macià Alavedra foren imputats, detinguts i tancats a la presó pel jutge Baltasar Garzón, en el marc de la investigació del cas Pretòria, va sorgir a Facebook una campanya de suport a aquests dos històrics del pujolisme.

Entre els usuaris d’aquesta xarxa social que consideraven “injusta” l’acció de la Justícia, i expressaven “amb el meu suport”, hi havia qui aleshores -any 2009- era portaveu del grup de CiU a l’Ajuntament de Girona i diputat al Parlament i ha esdevingut aquest diumenge president de la Generalitat: Carles Puigdemont.

De fet, el Molt Honorable president, l’endemà de la seva investidura, encara forma part del llistat d’adherits a aquest perfil, que difon una campanya impulsada fa poc més de sis anys des de l’entorn de Convergència.

A banda del president Puigdemont, encara donen suport a Prenafeta i Alavedra el filòsof Bernat Dedéu, el sociòleg Salvador Cardús i l’historiador Jaume Sobrequés, així com diverses figures convergents destacades: Marc Arza (regidor de l’Ajuntament de Reus imputat en el cas Innova), Roger Albinyana (secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat) i Oriol Puig Godes (director del Servei Meteorològic de Catalunya i germà del conseller en funcions Felip Puig). També s’havia adherit inicialment a la campanya l’eurodiputat Ramon Tremosa, però ja no surt a la llista d’amics d’aquesta causa.

carlespuigdemont.cat
Així mateix, consta una al·lusió directa a Alavedra i Prenafeta en el bloc de Carles Puigdemont. El 31 d’octubre del 2009, publicava: “Servir Alavedres, Prenafetes i alcaldes socialistes emmanillats al Telenotícies migdia té l’audiència –i el morbo– assegurada, però té tant d’excés i d’escarni que compromet la pedagogia de l’operació”.

A més, hi ha una referència al cas Pretòria en un escrit on Puigdemont parla de desafecció política i seguretat: “els Millet i els Pretòria són verí per a la política”, assegurava.

Exit mobile version