Nou president, vella retòrica

Carles Puigdemont oblida esmentar la corrupció en un discurs que sí parla del pla de xoc social
Título de la imagen
Título de la imagen

Deu minuts abans de les 22h d’aquest diumenge, l’alcalde de Girona i president de l’Associació de Municipis per la Independència, Carles Puigdemont, ha estat investit president de la Generalitat amb una majoria de 70 vots del Parlament. Hi ha hagut 63 vots de rebuig i dues abstencions de dos diputats cupaires. Puigdemont s’ha compromès, en el seu discurs d’investidura, a aplicar la declaració independentista acordada per la CUP i JxS. Hisenda pròpia, Banc central català i les estructures d’Estat necessàries per bastir un nou Estat en 18 mesos… però s’ha oblidat de la corrupció, una de les raons principals del bloqueig de la CUP a la investidura de Mas.

La seva primera intervenció a l’hemicicle ha durat pràcticament una hora. En aquest temps, només una al·lusió a la corrupció ofega el seu partit, Convergència: “Volem un país més transparent, exemple de bones pràctiques”, ha dit. Cap comentari més.

La “culminació del procés”, ha resumit el nou president, suposa: “el disseny definitiu de les estructures d’Estat, la tramitació al Parlament del procés constituent i la plena internacionalització del procés”.

Ha destacat, entre les prioritats del nou Executiu, la “cohesió social” mitjançant la transformació de la renda mínima d’inserció a la renda garantida o la protecció del dret a l’habitatge. “Un país més just i equitatiu, que ofereixi més feina i de més qualitat.

No ha faltat, tot i que de manera fugaç, l’autocrítica per com han dut les negociacions JxS i la CUP: “No ho hem fet prou bé. Hem tardat massa en dur al Parlament una proposta tancada. Les eleccions al març haurien representat una esmena a la totalitat a qui no se la mereix, la ciutadania”, ha dit Puigdemont a l’inici del seu discurs.

El president entrant ha transmès al sortint un “agraïment emocionat“: “No hauria gosat acceptar la teva proposta sinó sabés que et tinc al costat”, ha recordat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides