El Varoufakis de Sant Cugat

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, viu en una impressionant torre i aquest mateix any s'ha comprat un altre habitatge
Raül Romeva
Raül Romeva

En algunes cròniques de premsa se l’anomena “el Varoufakis català”, pel seu cap pelat, la planta atlètica, la radicalitat del discurs i el seu desvergonyiment, que fan que s’assembli a l’exministre de finances grec. Però, més enllà d’aquesta imatge d’heroi polític, també hi ha la de bon vivant, aburgesat, que des de fa gairebé una dècada viu en una torre del barri de Mira-sol, a Sant Cugat, amb jardí i hortet. Un digne representant de l’indépendance divine.

En la declaració de béns que ha presentat al Parlament, Raül Romeva exposa que és propietari del 50% de dos immobles: un habitatge que ha comprat aquest mateix 2015, amb un preu de 155.000 euros; i una casa, la seva residència habitual, que valora en 413.649 euros. Romeva precisa en la declaració patrimonial que l’adquisició d’aquest habitatge l’any 2006 inclou “una part d’herència i una part de compravenda”. La propietària de l’altre 50% és la seva esposa, la santcugatenca Diana Riba, amb la qual té dos fills menors d’edat.

Un antic company de viatge polític explica que la família Romeva Riba es va instal·lar en aquesta casa de Mira-sol, que havia estat propietat dels avis de Diana, després d’una profunda reforma arquitectònica integral, que és quan es van aixecar unes golfes al terrat, al damunt de les dues plantes originals.

Aquestes fonts assenyalen que si aquesta torre sortís al mercat per poc més de 400.000 euros, que és el valor que Romeva declara al Parlament, algú la compraria sense pensar-s’ho. En la seva declaració de patrimoni, Romeva indica que hi ha una part d’herència, que correspondria a la seva esposa, i una part de compravenda.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides