Els prestamistes letons, querellats

El notari Francisco Javier Hernández, que dóna cobertura a les operacions d'aquesta trama mafiosa, també ha hagut de declarar davant el Jutjat n. 26 de Barcelona
prestamistes letons
prestamistes letons

Els prestamistes de Letònia tornen a fer de les seves. Aquesta organització, denunciada per EL TRIANGLE (veure l’edició n. 1186) es dedica a abusar de persones que passen per dificultats econòmiques, però que tenen la propietat d’un habitatge. El pis és la garantia d’un crèdit, atorgat amb interessos abusius, però l’objectiu final dels prestamistes letons és un altre: quedar-se, per un preu irrisori, la propietat que ha estat empenyorada.

El matrimoni de María José Felipe i José Miguel Escriva, veïns de Badia del Vallès, passa per un veritable calvari, després que acudís a aquesta organització –que s’anuncia a través dels mitjans de comunicació- per demanar un préstec de 20.000 euros.

Amb aquests diners volien acabar de pagar la hipoteca del seu pis i fer obres de millora en el bar que tenen en aquesta localitat. L’operació la van fer amb la societat Mustus Finance SLU, una de les moltes que controlen els germans letons Andris i Kristop Rozenbahs (Via SMS, Seymore & Hines SLU, Twinero, Préstamos Prima SL, El Prestador SL, Nereta Finance SL, Management Mediterranean de Crédito Financiero SL, etc).

Despeses abusives
Val a dir que el matrimoni presumptament estafat és gent senzilla i sense estudis que s’ha vist enganyada per les aparents facilitats que, de paraula, els van posar els prestamistes, que tenen el despatx a la Rambla de Catalunya, 38 de Barcelona. Els 20.000 euros atorgats –amb la garantia del seu pis, valorat en 65.866 euros- els havien de retornar en un termini de 15 anys, amb quatre de carència, amb còmodes quotes d’uns 300 euros mensuals. Això sí, amb uns interessos del 17%!

L’operació es va formalitzar en el despatx del notari Francisco Javier Hernández, al passeig de Gràcia, 114, a començaments de l’any passat. La primera sorpresa que es van endur María José Felipe i José Miguel Escriva en anar al notari és que dels 20.000 euros pactats només en van rebre 14.759,99. Els més de 5.000 euros restants van anar a parar a pagar suposades despeses d’intermediació, gestió i tramitació que es van embutxacar dues societats vinculades als germans letons.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari