Aquest 20-D, En Comú Podem

Com que crec que és honest que els periodistes que dirigim un mitjà de comunicació fem pública la nostra posició davant d’unes eleccions, jo vull manifestar obertament que aquest 20-D donaré el meu vot a la candidatura d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats. Per cinc raons:

1. La societat espanyola i catalana ha d’avançar cap a una progressiva reducció de l’abismal gap que ha provocat la crisi provocada per l’esclat de la bombolla financera. Només des d’una política desacomplexadament d’esquerres, que acabi amb els privilegis fiscals indecents de les grans fortunes, es pot abordar el necessari reequilibri social i, d’entrada, atendre amb sensibilitat pressupostària les urgències dels sectors de població més desfavorits.

2. El canvi climàtic, ben perceptible durant aquest insòlit mes de desembre que tenim, requereix una reorientació estratègica del nostre sistema energètic, amb una decidida promoció de les noves fonts no contaminants (solar, eòlica, biomassa…) i el foment de l’autoproducció, en línia amb la Cimera del COP21. Només una plataforma alternativa, com la que representa En Comú Podem-Podemos, és capaç de plantar cara al poderós lobby elèctric –paradigma de les fastigoses “portes giratòries”- i acabar amb els seus abusos tarifaris i la seva prepotència.

3. La Constitució de 1978, redactada en circumstàncies excepcionals, necessita una inajornable modernització i actualització, d’acord amb les noves fornades de gent jove que s’han incorporat a la vida pública en les últimes dècades. Aquesta reforma constitucional només pot avançar a partir de l’impuls que hi doni En Comú Podem-Podemos, ja que el PP i el PSOE són presoners de les inèrcies immobilistes heretades del passat.

4. La qüestió catalana –i, per extensió, el caràcter plurinacional de l’Estat espanyol- ha de ser afrontada de cara. Els nous Estats Units d’Europa s’estan vertebrant en clau federal i és en aquesta dimensió que s’ha de repensar i reformular el model d’estructuració política de la Península Ibèrica, incloent-hi Portugal. Com és obvi, aquest procés ha de culminar amb la celebració d’un referèndum vinculant que validi el consens sobre la nova Constitució i, per contrast, el grau d’acceptació a Catalunya de la via independentista.

5. La legislatura 2011-2015 ha estat marcada per l’esclat dels grans casos de corrupció (Gürtel, Pujol, Púnica, ERE, 3%…). Cal esperar que, a partir d’aquesta catarsi, la societat espanyola i catalana hagi quedat vacunada, per sempre més, contra aquesta gravíssima xacra que podreix i mata la democràcia. Per endegar aquesta nova legislatura és imprescindible comptar amb formacions polítiques, com és el cas de En Comú Podem, totalment lliures de “motxilles” judicials i d’ombres de corrupció. Aquest 20-D és l’hora d’enterrar el passat i obrir un període de renovada esperança. La gent senzilla –l’enorme majoria- s’ho mereix.

P.D.- El PSC ha comès un greu error, que pagarà a les urnes, amb la designació de Carme Chacón –una candidata políticament “cremada” i amortitzada- com a cap de llista per Barcelona. Aquest 20-D va de foc nou!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides