La Cala saquejada

El nou equip de govern municipal aixeca les catifes de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar
Estudi d'imatge a l'exalcalde de l'Ametlla de Mar
Estudi d'imatge a l'exalcalde de l'Ametlla de Mar

“Som pòdium. No sé si plata o or, per desgràcia”, respon l’alcalde de l’Ametlla de Mar, la Cala, Jordi Gaseni (ERC), preguntat per si el consistori que va començar a regentar el juny és el més endeutat de Catalunya. El municipi de les Terres de l’Ebre, de 7.303 habitants, arrossega un deute de 48 milions d’euros, equiparable al de Rubí, amb la diferència que la ciutat vallesana té 74.000 habitants. Els números vermells d’un poble similar, per exemple Santpedor, són d’1,6 milions.

El nou equip de govern municipal ha estrenat mandat amb l’aprovació a corre-cuita d’un pressupost de 13,7 milions d’euros que incorpora una retallada del 20% en relació al del darrer exercici. La regidoria d’Economia, a més, ha donat l’ordre “d’austeritat total” per intentar no exhaurir les partides. El consistori està intervingut. S’han acabat les dietes i altres despeses dels càrrecs electes.

L’Ajuntament, a més, s’enfronta a dues sentències fermes: una per un dels tres projectes executius de la residència d’avis -que està construïda però tancada- pel qual han de pagar 475.000 euros. I l’altra, per la desqualificació de la fantasmagòrica urbanització de Port Oliver, que els obliga a abonar 538.000 euros. La residència, que tenia un pressupost de 5 milions i n’acabarà costant 8, roman tancada tot i els 462.000 euros que costa anualment, perquè l’empresa que va guanyar el concurs va prometre el concert de diverses places per part de la Generalitat, que mai va arribar.

Però el maldecap no acaba aquí. El de l’Ametlla és un Ajuntament amb una alta ‘litigiositat’: té pendents 80 contenciosos! “Teníem molta activitat urbanística perquè aquí érem més xulos que ningú”, lamenta l’alcalde.

El forat negre trobat a les arques municipals de l’Ametlla respondria a grans projectes d’obra pública, però el nou equip de govern s’ha trobat també ‘petites’ sorpreses. “Podíem interpretar que el més gros és fruit d’una mala gestió, però quan ajuntes això amb factures petites hi veus mala fe”, explica l’alcalde. Entre les factures ‘menors’ hi ha un estudi d’imatge i comunicació per a l’exalcalde, que va costar 3.500 euros, i en què un dels principals objectius és incrementar la militància de CiU. Segons fonts de l’Ajuntament, Martos facturava a 330 euros l’hora. Del 2010 al 2012, factures que sumen 62.000 euros en restaurants.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides