Relacionen la vicepresidenta del Barça amb activitats opaques

Susana Monje nega el blanqueig que exempleats seus han fet constar als tribunals dels EUA
susana monje
susana monje

La successora de Javier Faus com a responsable de l’àrea econòmica del FC Barcelona, la vicepresidenta Sandra Monje, té un conflicte laboral gens convencional als Estats Units.

En el litigi iniciat per un grup de treballadors, relacionat amb acomiadaments i amb suposats impagaments de retribucions, han desfilat els noms de diverses societats offshore controlades per Essentium, grup que Monje presideix: Arrakis Marine Limited (creada al paradís fiscal de Guersney), Nuberu Marine Limited (Illa de Man) i Nuberu Marine Malta Limited (Malta), entre altres.

Segons publica Crónica Global, Monje admet que d’Essentium pengen dues de les societats offshore citades, però nega les acusacions de blanqueig de capitals apuntades pels exempleats. Assenyala que l’activitat està “perfectament auditada” i que es van constituir per recomanació de l’empresa gestora que treballa per a Essentium per administrar dos velers de luxe de la companyia. La gestora, per cert, també està radicada a l’illa de Man i té oficines a Malta i Guernesey.

“No s’ha blanquejat ni un sol euro perquè, entre altres coses, les empreses no han rebut més transaccions econòmiques que les estrictament necessàries per pagar els emoluments d’aquests empleats”, segons Monje explica al mateix diari digital. Els extreballadors han aportat als tribunals noms i dades fiscals d’empreses offshore que els van abonar els seus sous i assenyalen l’existència d'”estranyes operacions financeres” menades per Essentium mitjançant aquestes societats. Monje diu que van prescindir d’ells “perquè no feien bé la seva feina i l’únic que pretenen és perjudicar el nostre bon nom”.

El cas Pujol?
Crónica Global, així mateix, revela que les societats offshore de Susana Monje estan en el punt de mira de la UDEF en el marc de la investigació sobre els Pujol. En concret, per una possible relació entre Essentium i algun membre de la família de l’expresident de la Generalitat.

A més, l’antic nom d’Essentium, Constructora Hispánica, va ser esquitxat per la trama Gürtel i una auditoria encarregada per la família de la vicepresidenta del Barça quan fou adquida l’empresa va detectar greus irregularitats comptables. Els Monje van haver de consignar 700.000 euros, relata Crónica Global, per evitar una invenció judicial de l’empresa i Susana Monje es va querellar contra l’anterior accionista majoritari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides