La consultora de Madí arrossega la creu d’Abengoa

Deloitte, la més contractada per l'Ibex-25, no va alertar del desgavell
madi
madi

La posició de Deloitte entre les grans auditores perilla pel batzac demolidor que ha rebut la seva reputació arran de l’escàndol d’Abengoa, que se suma al que va patir amb Bankia. Distingida com una líder mundial, també com l’auditora amb més clients a l’Ibex-35, s’encarregava d’auditar aquesta multinacional energètica des del 2012 i s’ha embutxacat 20 milions d’euros en tres exercicis gràcies a això, però no ha alertat sobre els seus números, quelcom que sí que ha fet un jove de 17 anys. El nano, segons ha transcendit, va obtenir un 10 a l’assignatura d’Economia a l’institut amb la descoberta de la manipulació comptable d’Abengoa.

A Deloitte, per la seva part, li toca carregar amb la creu d’haver alertat el passat mes de novembre, massa tard, i pot rebre un expedient de l’Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes (ICAC) del Ministeri d’Economia. Segons publica Vozpópuli citant fonts del sector, el Santander l’ha abandonat i Iberdrola no n’ha volgut saber res. A més, les seves competidores, PwC i KPMG, ja han posat fil a l’agulla per aprofitar aquesta davallada reputacional i ser les escollides per Telèfonica, la segona companyia de l’Ibex-35 que més gasta en auditories (només superada pel Santander), que adjudicarà el contracte més sucós del moment en el sector, corresponent al període 2017-2019, xifrat en gairebé 200 milions d’euros.

A Catalunya, l’exmà dreta del president Artur Mas, David Madí, és un dels cervells de Deloitte. Madí, que també assessora Telefònica i fou incorporat per Applus (n’és vicepresident) i per Endesa (com a president del seu consell assessor a Catalunya), és responsable de l’àrea de consultoria estratègica de Deloitte a Barcelona, firma que va a triplicar els seus ingressos procedents del Govern de la Generalitat quan CiU va tornar al Govern en comparació amb els darrers tres anys de l’Executiu de José Montilla, va revelar l’anuari Mèdia.cat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides