El fons voltor Cerberus connecta un fill d’Aznar amb un de Pujol

Una empresa d'Oleguer Pujol va tenir el mateix president i vicepresident que una de José María Aznar jr.
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau

Oleguer Pujol Ferrusola, el fill petit de l’expresident català Jordi Pujol, i José María Aznar Botella, primogènit de l’expresident espanyol José María Aznar, van estar interconnectats mitjançant Cerberus, un fons voltor, segons la investigació d’una associació contra la corrupció, Corruptil, publica El Plural.

Entre les societats de Drago Capital SL, administrada per Oleguer Pujol, hi havia Ursus Alfa, amb què va gestionar operacions immobiliàries investigades pel magistrat de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz. Ursus Alfa, segons el mateix digital, penja de Promontoria Holding, societat de Cerberus, d’on també penja Haya Real State, del consell d’administració de la qual forma part José María Aznar jr, també conseller de Promontoria Plataforma S.L, filial de Cerberus.

Cerberus es va adjudicar la macrooperació del fons d’habitatges de Bankia -l’adquisició de sucursals de Bankia, per cert, va ser una de les operacions immobiliàries d’Ursus Alfa- i va participar en la controvertida concurrència de ‘voltors’ en la macrooperació d’habitatges de l’Instituto de la Vivienda de Madrid (IVIMA), que es va adjudicar Azora (Goldman Sachs).

S’hi van aplegar 14 fons, nou dels quals interrelacionats, en l’operació que ha estat qüestionada per la Cámara de Cuentas de Madrid i que, segons fonts jurídiques citades per El Plural, va ser una maniobra amb què es pot haver comès un delicte de col·lusió de mercat: podria haver estat una operació concertada per impedir l’accés d’altres operadors al mercat de l’habitatge social i per fer abaixar el preu.

A més, la mateixa informació assenyala que Lee Millstein i Jasper Jan van Vliet, president i vicepresident d’Ursus Alfa, van ocupar els mateixos càrrecs a Haya Real State, la societat de José María Aznar jr., justament entre l’agost i l’octubre del 2013, quan Cerberus es va embutxacar l’operació de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB).

La investigació de Corruptil que inclou les connexions entre el fill petit de Pujol i el primogènit d’Aznar, segons El Plural, ha estat presentada a un jutjat de Madrid.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari