L’Audiència va descartar quatre vegades investigar Abengoa i Deloitte

La darrera, deu dies abans del concurs de creditors
benjumea
benjumea

La Sala Penal de l’Audiència Nacional va rebutjar, el 13 de novembre, obrir diligències per investigar un presumpte delicte societari de la multinacional Abengoa i la consultora Deloitte, que havia de supervisar suposadament els comptes. Aquest descarti va succeir només 10 dies abans que el grup Gestamp donés marxa enrere i rebutgés rescatar l’empresa andalusa, que es va veure abocada a presentar un concurs de creditors, informa ‘elEconomista’.

L’Audiència Nacional havia rebut fins a tres visites del bufet d’advocats madrileny Yvancos per reclamar l’obertura d’un procés contra la família Benjumea, accionista de referència de la companyia. Demanaven que s’investigués una possible falsedat comptable i les indemnitzacions milionàries que van rebre els seus directius.

No és la primera vegada que l’Audiència, de la mà del jutge instructor Gómez Bermúdez, rebutja les querelles presentades perquè s’investigui l’empresa. El 2003, la Fiscalia Anticorrupció va demandar quatre consellers d’Abengoa. Quatre anys més tard, el jutge Vázquez Honrubia va arxivar el cas.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari