L’espelma crema els farmacèutics

Indignació per les declaracions d'un alt càrrec d'Economia sobre els impagaments de la Generalitat
jordi de dalmases
jordi de dalmases

Fa tres anys i mig, la ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, va manifestar públicament el seu agraïment a la Verge del Rocío perquè “ens ha fet un regal a la nostra sortida de la crisi”. Aquest dilluns el secretari general del departament d’Economia i Coneixement, Albert Carreras, encara que de manera menys grandiloqüent, també ha tirat per la via mística quan ha recomanat els farmacèutics que preguin pels impagaments que pateixen, un deute de la Generalitat corresponent a les factures de tres mesos que s’enfila fins als 330 milions d’euros.

Cadascú que posi una espelma a la seva patrona de preferència i nosaltres, entre tots, aixecarem un clam, perquè és una discriminació humiliant, injusta”, ha declarat en una entrevista a RAC1.

En la mateixa emissora, aquest dimarts, el president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, ha titllat la declaració de “molt desafortunada de cara a un col·lectiu que des de fa 4 anys està suportant misèries” i ha alertat del perill que corren les nòmines i les pagues dobles nadalenques. L’import mitjà del deute vençut de cada farmàcia, ha assegurat, és d’uns 100.000 euros.

De Dalmases, així mateix, ha atribuït al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, l’ús polític del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), que és clau perquè els proveïdors de la Generalitat puguin cobrar, i ha explicat que van contactar amb el Ministeri. “Era evident que s’estava esperant el millor moment amb més rèdit polític per treure la mesura, per sortir de salvadors”, troba, i afegeix que “ningú m’ha trucat per dir-me res”. De Dalmases -per cert, molt discutit per un sector dels farmacèutics- també ha indicat que “polititzar les factures dels proveïdors és un error, un error molt greu”.

L’impagament a les farmàcies ha estat un tema molt present durant la compareixença d’aquest dimarts del president en funcions de la Generalitat. Artur Mas ha escomès les condicions imposades exclusivament a Catalunya per beneficiar-se del FLA i ha indicat que les dificultats per pagar les farmàcies no només afecten els votants independentistes, sinó a tothom. Preguntat pels ingressos obtinguts amb la venda de patrimoni de la Generalitat, ha assegurat que aquests diners ja es van gastar en pagar els farmacèutics, entre altres despeses.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides