El “Mas o març” esquerda la CUP

El debat sobre el suport a JxS divideix l'esquerra independentista
Diputats de la CUP al Parlament
Diputats de la CUP al Parlament

La decisió de la CUP de donar o no suport parlamentari a Junts pel Sí per investir Artur Mas com a president de la Generalitat pot conduir els cupaires a una “situació de fractura”, ha dit el diputat Benet Salellas en una entrevista a la Televisió de Girona. Dues de les formacions de l’esquerra independentista lligades a CUP Crida Constituent, Endavant Osan i Poble Lliure, han mostrat públicament les seves divergències de cara a l’assemblea que els asseurà plegats aquest 29-N.

“Si algú planteja trencar les forces, matisos i pluralitat” de la CUP amb el plantejament del debat “o Mas o març”, en al·lusió a un nou procés electoral, “realment la ruptura pot produir-se“, ha dit Salellas.

Endavant-Organització Socialista d’Alliberament Nacional reitera el veto a Artur Mas. “Només apartant-lo de la presidència de la Generalitat serà possible avançar en la ruptura amb l’Estat”. Poble Lliure, de la seva banda, sense aclarir si caldria donar suport a líder convergent, prioritza “afavorir la ruptura independentista”.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari