El jutge prohibeix el Júnior disposar dels cotxes de luxe

De la Mata desconfia d'ell i vol assegurar el pagament de possibles responsabilitats econòmiques del cas
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament

Jordi Pujol Ferrusola ja no pot disposar dels vehicles d’alta gamma que tenia al polígon Buvisa de Teià. El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, instructor del cas del primogènit de l’expresident Jordi Pujol, va dictar dos actes, el 27 d’octubre i el 5 de novembre, que prohibeixen que els vengui, els gravi o faci cap altra operació de disposició d’aquest patrimoni. La mesura també afecta quatre immobles dels quals són titulars el mateix Jordi jr., la seva exesposa, Mercè Gironès, i Núria, filla d’ambdós.

De la Mata adopta la mesura, que ja ha estat comunicada als Registres de la Propietat i a la Direcció General de Trànsit, per garantir que l’investigat podrà antendre les conseqüències econòmiques que es puguin derivar de la causa.

Així mateix, el jutge justifica la seva decisió amb la gravetat de la presumpta activitat delictiva -el Júnior està imputat a l’Audiència Nacional per blanqueig de capitals, delictes contra Hisenda i falsedat en document mercantil- i perquè s’ha detectat “un progressiu procés de descapitalització” dels actius patrimonials i financers des de l’inici de les investigacions al fill gran dels Pujol Ferrusola. A més, De la Mata considera que va mentir quan va negar el fet d’haver disposat de comptes bancaris a l’estranger.

Jordi Pujol Jr., així doncs, perd la disponibilitat de dos Mercedes-Benz, un Jaguar, un Lamborghini, un Ferrari, un Ford Mustang, un model pick-up de Nissan i un Seat 127, així com d’una finca de la qual és titular a Bolvir (la Cerdanya) i d’una altra de titularitat compartida amb la seva exesposa a Barcelona. Gironès, per la seva part, tampoc podrà disposar d’una altra finca a la capital catalana, i la filla d’ambdós, d’una altra a nom seu també a Barcelona, al carrer Ganduxer 5, on Jordi Pujol Ferrusola tenia el seu despatx.

Pel que fa a aquesta darrera propietat, De la Mata la vincula a una operació de blanqueig de 585.000 euros, efectuada el 2014: Jordi Pujol Ferrusola va donar aquest import a la seva filla i ella va pagar 495.000 euros per comprar aquella propietat. El jutge ha ordenat el bloqueig i embargament preventiu dels comptes bancaris, dipòsits i actius financers del Júnior i la seva filla.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides