Oleguer Pujol i un fons impulsat per Joan Carles I tenien el mateix testaferro

El despatx Carey Olsen opera des de Guernsey
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau

The Itaca Investment Trust, una societat pantalla gestionada per Oleguer Pujol radicada a Guernsey, una de les illes del Canal de la Mànega, i investigada a l’Audiència Nacional, comparteix testaferro amb el Fondo Hispano-Saudí, impulsat per Joan Carles I de Borbó.

Totes dues iniciatives, segons la documentació revelada per El Español, van dependre del despatx d’advocats especialitzat en serveis fiduciaris Carey Olsen, també radicat a Guernsey.

El fons fou promogut l’any 2007 per Joan Carles I i la seva amiga Corinna zu Sayn-Wittgenstein, que fou contractada com a assessora, com un negoci d’interès general relacionat amb les infraestructures. Fou liquidat el 2010 després d’haver provocant una pèrdua de 21 milions de dòlars a una vintena d’empresaris espanyols. Segons els documents revelats per El Español, dues empreses de Guernsey, CO1 i CO2 Limited, dedicades oficialment als serveis fiduciaris, tenien les accions del fons. D’aquesta manera, les identitats quedaven amagades.

Pel que fa a The Itaca Investment Trust, que va funcionar entre el 2006 i el 2013, un informe remès per l’Agència Tributària a l’Audiència Nacional assenyala que Marta Ferrusola n’era la beneficiària. En el punt de mira del jutge Santiago Pedraz hi ha l’origen dels fons i les inversions efectuades per aquesta societat offshore, que va començar a gestionar Carey Olsen mitjançant Carey Trustees Limited mesos abans d’assumir també les regnes del Fondo Hispano-Saudí, segons la mateixa informació.

Coincidència Pujol-Borbó
Els cognoms de l’expresident de la Generalitat i de l’anterior cap d’Estat també han aparegut junts en una altra notícia publicada els darrers dies. Segons ha revelat OKdiario, Jordi Pujol Ferrusola va transferir gairebé nou milions de pessetes l’any 2000 a un compte suís de Zourab Tchkotoua, príncep i empresari georgià amic de Joan Carles I de Borbó vinculat a escàndols com el del cas Casinos.

Així mateix, El Confidencial ha publicat, citant fonts del cas del Júnior i la informació remesa per Andorra, que la trama societària ordida pels Pujol Ferrusola fou posada a disposició d’altres grans fortunes que volien amagar diners al fisc.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari