Setmana de lluita contra les condicions laborals al Port de Barcelona

CGT denuncia un increment de la inseguretat en la feina dels remolcadors
cgt vaga port remolcadors
cgt vaga port remolcadors

CGT ha fet balanç de les primeres jornades de la vaga indefinida que va convocar al Port de Barcelona fa una setmana per protestar contra l’empitjorament de les condicions laborals.

Des del passat 6 de novembre s’efectuen 9 hores diàries de vaga que, segons aquest sindicat, ha rebut el seguiment de la majoria dels treballadors i ha provocat retards importants en la descàrrega de mercaderies.

Els representants dels treballadors, que han convocat una concentració aquest dijous davant la seu de l’Autoritat Portuaria de Barcelona, ubicada al World Trade Center, han presentat un escrit al president del Port, Sixte Cambra, on exposen la seva intranquil·litat per “l’obstinació de les nostres empreses en deteriorar les condicions laborals”.

CGT denuncia que la culminació de l’empitjorament de les condicions laborals del remolc portuari va tenir lloc el passat 7 de novembre, amb la implantació d’un nou pla de treball, per part de la UTE de Rebarsa i SAR, que consideren que infringeix la legalitat, motiu pel qual van convocar la vaga. Aquest sindicat indica que s’està creant un marc laboral “impropi d’un país civilitzat”.

Amb la seva protesta, els vaguistes volen tombar un pla laboral que fa perillar, segons denuncien, la seguretat laboral mitjançant una sobrecàrrega d’hores de feina.

L’escrit interpel·la Cambra (amic, per cert, del president Artur Mas) perquè el Port de Barcelona faci possible un model de relacions laborals “que respectin els drets socials, la seguretat en el treball, alhora que mantingui la qualitat i imatge del servei de remolc”.

CGT assenyala, d’altra banda, que “a proposta de les empreses”, l’Administració “ha pres partit contra els treballadors del remolc marítim” tot decretant “serveis mínims abusius que considerem vulneren el dret de vaga en imposar que funcionin durant les hores d’aturada dos remolcadors en lloc de mantenir únicament un servei per a emergències”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides