La CUP presenta el seu full de ruta

Inclou les 39 mesures per a la "justícia social" i una presidència "de consens"
Diputats de la CUP al Parlament
Diputats de la CUP al Parlament

La CUP ha difós aquest dijous el seu full de ruta per a la legislatura que tot just s’enceta al Parlament. El document de bases per a un acord polític de futur.

Per la “ruptura democràtica” que és, explica el document, “obeir la pròpia legitimitat i legalitat catalana“. Aquest principi comporta “desobeir les imposicions d’un Estat espanyol” com inaplicar les lleis Modassa, Wert o Larsal, que el Parlament ja ha rebutjat amb àmplies majories.

La CUP proposa un marc de referència nacional i un “procés democràtic unilateral cap a la República catalana i popular”.

El document inclou un pla de xoc de 39 mesures “en la millora immediata de les condicions de vida” i 14 mesures “per aturar els processos de privatització”. El primer bloc pivota en l’aplicació de la ILP de mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional i a la pobresa energètica que va aprovar el Parlament a les acaballes de la legislatura passada. També hi ha la garantia de les prestacions vinculades a la llei de dependència i la millora de la cobertura educativa i sanitària.

El segon bloc demana la retirada definitiva dels projectes privatitzadors del Consorci Sanitari de Lleida, els plans Funcionals de la Comarca del Tarragonès i el Baix Penedès i el projecte CIMS de Girona. També la supressió dels concerts de les escoles d’elit i les que segreguen per raó de gènere. I l’aturada de la venta de sòl públic o del traspàs del cànon de l’aigua a la privada.

El full de ruta no s’oblida de la corrupció. En uns “Països Catalans amb 605 imputats per corrupció i 161 causes obertes per corrupció urbanística”, la CUP demana a la Generalitat que es personi en totes les causes on s’ha malbaratat o desviat fons públics i dotar d’experts en matèria financera al cos dels Mossos d’Esquadra.

Pel què fa a la presidència de la Generalitat durant els 18 mesos de transició cap a la república, els arguments cupaires són prou coneguts: “Creiem honestament que la responsabilitat de la presidència i del govern ha de recaure en una opció de consens, no lligada al cicle anterior, que obri un nova etapa no vinculada a les retallades ni als casos de corrupció ni a una gestió del procés que sovint ha primat els interessos de partit, confonent-los amb els de país”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides