Les ‘rebaixes’ de Mas que la CUP no ‘compra’

El candidat a la investidura ha plantejat sotmetre's a una qüestió de confiança en un termini de deu mesos
Títol de la imatge
Títol de la imatge

La CUP ha rebutjat amb un “no tranquil”, en paraules d’Antonio Baños, les darreres ofertes plantejades per Artur Mas, candidat a la reelecció com a president, en el segon debat d’investidura d’aquesta setmana.

Mas ha ofert cedir poder a Raül Romeva, Oriol Junqueras i Neus Munté, així com sotmetre’s a una qüestió de confiança el setembre del 2016, quelcom qualificat de “paperot” pel líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol.

El calendari exposat per Mas preveia la presentació voluntària per part del Govern d’una qüestió de confiança en un termini de deu mesos, després del primer període de sessions (finals del juliol del 2016) però abans del debat de política general (que se celebraria el setembre del 2016), “per valorar si s’està actuant de la manera correcta”. “Si el govern no superés la qüestió de confiança, el president cessaria. És profundament democràtic”, ha dit Mas. 

La proposta de l’actual president en funcions, així mateix, atorgava a Junqueras la vicepresidència, la presidència del Consell Tècnic, la conselleria d’Economia i la coordinació d’una àrea de Govern que hagués inclogut, a més d’Economia, Empresa i Coneixement, Afers Socials, Ocupació, Territori i Agricultura.

Munté, segons la mateixa proposta, hauria encapçalat l’àrea delegada d’Estat de Benestar, que hagués inclogut Presidència -n’hagués sigut consellera-, Salut, Ensenyament i Cultura. I Romeva hauria presidit l’àrea d’Afers Exteriors, Internacionals i Transparència, que hagués coordinat també Interior, Justícia i Governació.

Baños ha donat la benvinguda a la proposta sobre la qüestió de confiança perquè interpreta que s’acosta a la idea de “fiscalització” i de “debat” que defensen, però tanmateix considera que és un moviment insuficient. Segons el diputat i cap de llista cupaire, la darrera oferta de Mas “no no dóna resposta a la màxima inquietud, que és la d’eixamplar la majoria social”.

Mas preferia, segons ha declarat, “un sí intranquil” a les seves ofertes de darrera hora.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides