Els Pujol van facilitar la seva xarxa de blanqueig a altres rics

Grans empresaris i polítics, en el punt de mira dels investigadors
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Els investigadors de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia tenen clar que els Pujol Ferrusola van ordir una trama societària connectada a diversos paradisos fiscals que va servir per blanquejar capitals procedents de comissions il·legals. Aquesta trama també fou posada a disposició d’altres grans fortunes que volien amagar diners al fisc, segons assenyalen fonts del cas citades per El Confidencial i apunta la informació remesa a l’Audiència Nacional des d’Andorra.

Jordi Pujol Ferrusola va ingressar diners procedents de comissions no només a comptes seus, sinó també als d’altres empresaris. És el cas de la transferència de 60,8 milions de pessetes efectuada el novembre del 1992 des d’Andbank a un compte controlat per l’empresari Ramon Ubals Estregues, cita El Confidencial.

Els anys 1993 i 1994 fou Ubals qui va moure, mitjançant quatre ingressos, 87 milions de pessetes a comptes de Jordi Pujol júnior, un moviment creuat que hauria servit a l’empresari -detingut, per cert, el 1989 en una operació antiblanqueig– per evadir capitals, segons la mateixa informació.

En un altre cas semblant detallat per El Confidencial, que va tenir lloc el 1996, el primogènit de l’expresident va emprar un dels seus comptes més importants per moure 50 milions de pessetes a un dipòsit de Josep Rubau Bosch. Es tracta del president de la constructora Rubau Tarrés, esquitxada en el passat per la corrupció i associada a l’òrbita convergent.

Segons ha publicat OKdiario, un altre receptor de diners del Júnior va ser Zourab Tchkotoua, amic de Joan Carles de Borbó relacionat amb diversos escàndols, com el cas Casinos.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari