Mas proposa tres vicepresidències: Junqueras (Econòmica), Romeva (RRII) i Munté (Social)

A la cimera silenciosa de JxS i CUP a Palau
Título de la imagen
Título de la imagen

El cap de files de la CUP, Antonio Baños, la portaveu Anna Gabriel i el diputat Benet Salellas s’han reunit aquest dimecres a la tarda al Palau de la Generalitat amb el president en funcions, Artur Mas, i altres dirigents de Junts pel Sí com Oriol Junqueras i Marta Rovira. L’objectiu de la trobada, que no s’havia publicitat als mitjans de comunicació, era explorar els camins de les dues formacions per investir un president que lideri el procés independentista engegat aquesta setmana al Parlament i evitar unes noves eleccions al març.

La reunió ha acabat a les 18h sense cap dels cupaires hagi fet declaracions a la premsa. Han filtrat que Mas hauria ofert a la CUP perdre pes a l’Executiu, però seguir presidint un Govern amb tres vice-presidències: Oriol Junqueras l’Econòmica, Raül Romeva la de Relacions Internacionals i Neus Munté la Social.

Les dues formacions resten obertes a seguir negociant, després de la bona sintonia exhibida dimarts al Parlament, durant el debat d’investidura del president en funcions. Mas necessitarà d’una majoria simple –dos vots d’un grup parlamentari diferent del seu- per ser investit.

La manera de prendre decisions de la CUP, per assemblea, fa difícil que les propostes que s’hagin pogut posar damunt la taula aquest dimecres serveixin per desencallar les negociacions de cara a la votació d’aquest mateix dijous. Però obren la porta a un acord, abans del darrer intent, al gener, d’investir el proper president.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides