La UE expedienta el Govern per permetre la destrossa d’Iberpotash al Bages

Brussel·les diu que la Generalitat no garanteix que els residus no posin en perill la salut pública
runam mines bages iberpotash
runam mines bages iberpotash

La possible infracció de la Directiva Marc de l’Aigua, per la manca de planejament per evitar l’acumulació de residus salins que, fruit de l’explotació minera, podrien contaminar la conca del riu Llobregat, ha motivat que la Comissió Europea hagi ampliat l’expedient obert contra la Generalitat per no obligar la multinacional Iberpotash a netejar les escombreres de Sallent, Súria i Balsareny.

La carta enviada a la Generalitat des de Brussel·les, informa ‘La Vanguardia’, apunta que el Govern de la Generalitat no té en compte l’aplicació del principi comunitari ‘qui contamina paga’.

Fa més de 15 anys que entitats ecologistes del Bages es queixen que cada cop que plou es filtra l’aigua de l’escombrera a la conca del riu i en salinitza l’aigua. La UE diu que la Generalitat “no garanteix que els residus extractius produïts per Iberpotash es gestionin sense posar en perill la salut pública”. I recorda que la multinacional israeliana encara no ha presentat un pla viable de neteja de l’escombrera.

El Govern té dos mesos per argumentar una defensa. Si no convenç, l’expedient podria acabar en una denúncia al Tribunal de Luxemburg.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari