Valeo es queda, fins el 2017

Comitè i direcció arriben a un preacord que ha de ratificar la plantilla
Assemblea a Valeo
Assemblea a Valeo

99 dies després d’aixecar un campament a la porta principal de l’empresa per bloquejar-ne l’activitat i d’iniciar una vaga per aturar el trasllat del centre de Martorelles a Saragossa, el comitè d’empresa i la direcció de Valeo han arribat aquest dimecres a un preacord.

L’empresa es compromet a endarrerir el trasllat fins el 30 de juny de 2017 i a buscar un inversor per a la fàbrica, explica CCOO en un comunicat. Com han fet durant aquest tres mesos, els treballadors decidiran en assemblea si accepten la proposta de la direcció.

El sindicat ha valorat de manera “molt positiva” el preacord. L’objectiu ara passa per aconseguir reindustrialitzar el centre de Martorelles perquè generi treball per a la majoria de la plantilla.

La contrapartida és l’acceptació d’un expedient de regulació temporal d’ocupació mentre segueixin formant part de Valeo, que no podrà repercutir en més del 20% del salari net ni afectar les pagues extraordinàries. El canvi d’empresa els duria al conveni del sector. Si no es consolida el projecte, Valeo els compensarà amb 21.000 euros.

Paral·lelament, el preacord els ofereix formar part d’algun dels centres de Valeo a la Península amb una compensació pel trasllat. També incorpora baixes incentivades amb una indemnització de 55 dies per any treballat i 10.000 i prejubilacions a partir dels 55 anys amb el 85% del salari net fins que es jubilin.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari