Quin conseller filtra reunions del Consell Executiu?

Francesc Homs
Francesc Homs

És vox populi entre els periodistes que segueixen l’actualitat del govern de la Generalitat que Quico Homs ha explicat continguts de les reunions dels Consells Executius a La Vanguardia. Per aquest motiu, causa sorpresa entre els informadors que, precisament, sigui Quico Homsqui demani públicament al president Artur Mas que “tregui” del govern al conseller, en el cas que descobreixin qui és, que ha filtrat les deliberacions del Consell Executiu de la setmana passada, en el qual sis dels seus membres van discrepar de la resolució independentista pactada entre Junts pel Sí i la CUP.

Tal com va publicar María Dolores García a La Vanguardia, els consellers Andreu Mas-Colell, Felip Puig, Jordi Jané, Santi Vila, Irene Rigau i germà Gordó van exposar dubtes sobre la resolució, tants dubtes que, al final, el president Mas els va dir: “Llavors, que m’esteu demanant?, què convoqui eleccions?”. Ningú ha desmentit aquesta informació, sinó tot el contrari: Artur Mas, Neus Munté i Quico Homs han reconegut públicament l’existència de discrepàncies.
 

En declaracions a Catalunya Ràdio, Quico Homs va dir que havia preguntat un per un als membres del Consell Executiu qui havia filtrat la informació a La Vanguardia i que tots li van dir que no havien estat ells. “Cal tenir en compte que si es descobrís qui ha estat el que ha explicat el contingut del Consell Executiu, hauria de ser destituït immediatament perquè la llei estableix que un dels compromisos que prometen els consellers és preservar les deliberacions del Govern, que han de ser secretes”, va afegir el conseller de Presidència i virtual candidat a encapçalar la llista de Convergència a les pròximes eleccions generals.
 

Una reunió del Consell Executiu que es va convocar en secret un dissabte del mes de març de 2013 al Palau de Pedralbes també es va filtrar a La Vanguardia, que l’endemà no només en va publicar el contingut sinó també les fotografies. Asseguts a la taula, hi eren tots els consellers amb una única excepció, la de Quico Homs, que alguns periodistes malpensats sospiten que era qui va disparar la càmera fotogràfica i, per tant, va fer les imatges que van sortir a les pàgines del rotatiu del Comte de Godó. Aleshores, cap conseller va demanar que s’investigués la filtració. En canvi, ara, Homs pregunta un per un als consellers. Per què s’ho pren tan a la valenta?
 

Segons s’explica en els cercles del Palau de la Generalitat, una cosa és explicar que s’ha tractat en una reunió i, una altra, filtrar les discrepàncies entre consellers i amb cites textuals. Per evitar que això torni a passar, s’ha advertit als consellers que guardin silenci.
 

En realitat, aquesta vegada les sospites no es dirigeixen a Homs sinó cap al conseller més septentrional.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari