Albiol: “Forcadell menteix”

El PP acusa la presidenta del Parlament d'actuar com a "presidenta de l'ANC"
Xavier Garcia Albiool, del PP, al Parlament
Xavier Garcia Albiool, del PP, al Parlament

“Hem convocat avui la Junta de Portaveus per respectar el reglament del Parlament i hem donat l’oportunitat a tots els grups i diputats del PP perquè expressessin les seves opinions”, ha valorat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per mirar de concloure la polèmica generada per la reunió de la Junta de Portaveus, quan hi ha una formació, el PP, que encara no s’ha constituït com a grup i que per tant, no té un portaveu assignat.

“No he fet res il·legal. Tenim uns lletrats que se n’ocupen. Hem convocat la Junta per complir els terminis que mana la cambra”, ha replicat Forcadell les crítiques del PP, de qui ha dit “s’ha respectat el seu dret a la participació”.

Però les paraules de Forcadell no han servit per apagar la polèmica. “La presidenta del Parlament ha vulnerat els nostres drets. Està exercint més de presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya que de presidenta d’una institució com el Parlament”, ha replicat el diputat del PP, Xavier Garcia Albiol.

“Quan la presidenta diu que ja hi ha dos precedents de reunió de Junta sense els representants de tots els grups, menteix. No és el mateix una reunió formal de la Junta que una reunió amb representants dels grups parlamentaris. És com si el president Rajoy convida a un berenar als seus ministres. A ningú se li acudiria dir que és un Consell de Ministres. S’han violat les garanties i els drets dels diputats del PP. Ho denunciarem al Constitucional”, ha dit el diputat popular.

Rebuig a la reconsideració
Després que dos grups, C’s i PSC, amb el suport dels diputats del PP, hagin demanat la reconsideració de la resolució independentista que volen tramitar d’urgència JxS i la CUP, aquest dimarts acabava el termini per donar compliment a aquesta reconsideració. “La Junta de Portaveus ha escoltat la proposta, i la Mesa ha decidit no admetre-la”, ha explicat la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell.

Aquest rebuig a la reconsideració comporta que aquest mateix dimarts s’iniciï el període d’esmenes, que acabarà divendres al migdia. Posteriorment es tornarà convocar la Mesa i la Junta de Portaveus per resoldre la convocatòria del Ple que debatrà i votarà la resolució, i que en principi se celebrarà dilluns vinent.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari