Rigau va complir “un mandat del Parlament”

Centenars de persones donen suport a la consellera al TSJC pel 9-N
Plana major de l'Executiu, amb Irene Rigau
Plana major de l'Executiu, amb Irene Rigau

La consellera en funcions d’Ensenyament, Irene Rigau, ha negat, aquest dimarts al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que el Govern incomplís cap llei quan va donar suport a la consulta del 9-N i ha derivat la responsabilitat de l’organització als voluntaris. La dirigent, que està imputada per desobediència, prevaricació, malversació i usurpació de funcions, ha assegurat que va complir “un mandat del Parlament”.

La consellera en funcions no ha anat sola al Tribunal. Ha arribat acompanyada de la plana major de l’Executiu català: Francesc Homs, Neus Munté, Felip Puig, Germà Gordó, Boi Ruiz, Santi Vila o Ramon Espadaler –qui ha estat escridassat per bona part del mig miler de persones han esperat a les portes del palau del Passeig Lluís Companys mentre Rigau declarava davant el jutge-.

Les persones concentrades han amenitzat l’espera amb crits de “una urna no és delicte” i “fora la justícia espanyola”.

Rigau ha contestat només les preguntes del jutge i ha negat respondre les formulades per la fiscalia. Aquest dimarts a la tarda declararà la vicepresidenta en funcions, Joana Ortega. I dijous serà el torn del president en funcions, Artur Mas. Aquest dimarts s’han convocat concentracions de suport als encausats a tots els ajuntaments catalans.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari