Site icon El Triangle

La destrossa arqueològica de BCN World

Aturem Barcelona World

Aturem Barcelona World

El futur complex BCN World s’edificarà sobre una zona molt rica en jaciments arqueològics. Així ho especifica un informe signat per Maria Teresa Miró, arqueòloga territorial adscrita al Departament de Cultura de la Generalitat, que figura en la memòria del Pla Director Urbanístic (PDU) que regula la construcció d’aquest eixam de casinos i hotels.

Aprovat per la Comissió d’Urbanisme de Tarragona el passat 31 de juliol, just abans de vacances, el PDU es troba actualment en fase d’informació pública, tot i l’etapa de provisionalitat que viu el Govern català. La previsió és que aquest controvertit projecte pugui tenir el llum verd definitiu abans d’acabar l’any.

L’informe de Maria Teresa Miró ha estat amagat deliberadament per l’Incasòl, l’organisme responsable de coordinar la redacció del PDU, que afecta els municipis de Vila-seca i Salou. La seva existencia es pot conèixer sota l’epígraf genèric “Informes emesos”, sense que se’n faci cap referencia explícita en l’índex de la documentació de la memòria.

En canvi, sí que s’especifiquen, per exemple, els informes referents a l’estudi mediambiental de la zona, al de riscos geològics i geotectònics, al d’inundabilitat o, fins i tot, el de l’impacte sobre el canvi climàtic.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Exit mobile version