David Madí s’aprofita del Govern italià

Des de la presidència del consell assessor d'Endesa a Catalunya, el nét de Joan-Baptista Cendrós dirigeix els fils de l'estratègia secessionista
David Madí

El president del consell de ministres d’Italià, Matteo Renzi, té un problema a Catalunya que enterboleix les seves relacions amb el Govern espanyol: David Madí. Aquest empresari, amic íntim i màxim col·laborador d’Artur Mas, ocupa, entre altres càrrecs, la presidència del consell assessor a Catalunya de la companyia elèctrica Endesa. Des de l’any 2009, Enel –empresa controlada pel Govern italià, que hi té una participació del 25,5%- és l’accionista hegemònic d’Endesa, amb un 70,1% del capital.

En l’actual procés independentista, David Madí ocupa un paper central, si bé volgudament discret. Segons relaten diverses fonts consultades per EL TRIANGLE, l’exsecretari de Comunicació de la Generalitat és el “cervell” a l’ombra que, des de la seva confortable poltrona a Endesa, prepara i dirigeix els moviments tàctics del president Artur Mas per tal de falcar-lo en el poder i, en paral·lel, avançar cap a la secessió de l’Estat espanyol.

Deslleialtat italiana
David Madí va ser nomenat president del consell assessor d’Endesa a Catalunya l’any 2011, en ple idil·li entre l’aleshores federació CiU, en el Govern de la Generalitat, i el PP de Mariano Rajoy, que estava a punt de conquerir La Moncloa. Però en aquests quatre últims anys, la situació política ha girat com un mitjó i Artur Mas s’ha aferrat a la causa independentista, dinamitant tots els ponts amb el PP.

Que el càrrec de confiança a Barcelona d’una gran empresa controlada pel Govern italià es dediqui a conspirar, en cos i ànima, contra la integritat de l’Estat espanyol és una gravíssima anomalia que ja ha estat detectada per Roma. El Regne d’Espanya i la República italiana són socis comunitaris i Mariano Rajoy i Matteo Renzi comparteixen taula en el Consell de la Unió Europea. Com pot ser que un representant institucional d’Endesa –i, per tant, d’Enel i del Govern italià- s’aprofiti del seu càrrec per enverinar i desestabilitzar les relacions entre ambdós països?

L’amic de la crida
Segons explica Albert Pont, autor del llibre Delenda est Hispania i president del Cercle Català de Negocis (CCN), el lobby dels empresaris independentistes, el procés secessionista està dirigit, en el seu vèrtex, per “tres persones” i la cúpula de comandament consta de quatre esglaons, amb la participació d’un centenar d’abrandats activistes de la causa.

D’aquestes “tres persones” del nucli dirigent suprem que esmenta Albert Pont, dos són polítics en actiu (Artur Mas i Oriol Junqueras) i la tercera és un “empresari” (David Madí).

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari