Les Euromarxes irrompen a Andorra

On reivindiquen els drets dels treballadors i reclamen transparència al sistema financer
Euromarxes2015 a Andorra
Euromarxes2015 a Andorra

Després del seu pas per Barcelona, la columna sud-oest de les Euromarxes 2015 s’ha plantat aquest dimecres a La Seu d’Urgell per entregar una carta a l’Arquebisbe i copríncep d’Andorra, Joan Enric Vives. Rebuts pel seu secretari, els 200 manifestants han entregat la missiva que recorda a l’Eminència que és copríncep d’un paradís fiscal.

A Andorra, on han comptat amb el suport de la Unió Sindical d’Andorra i Podem Andorra, la marxa –que aplega una trentena d’entitats socials, polítiques i sindicals- ha iniciat un recorregut que ha començat per Batllia (jutjats), on han reclamat als responsables de l’ens que facilitin la informació que els requereix la justícia espanyola. A Govern han reivindicat els drets –que no tenen- els treballadors que no són residents.

L’acció ha acabat amb una rua per totes les entitats bancàries representades. A la BPA s’han solidaritzat amb els treballadors que té previst acomiadar la banca. A AndBank han recordat al seu president que va menysprear el Parlament català durant la seva intervenció a la Comissió Pujol… i així un ‘repàs’ que ha continuat a Crèdit Andorrà i a Mora Bank.

“La visita a Andorra era per solidaritzar-nos amb la població, perquè només una quarta part té dret a vot, per reivindicar drets laborals i denunciar la situació de paradís fiscal que no col·labora amb les institucions estrangeres”, ha resumit un dels participants.

És previst que, de camí cap a Brussel·les on arribaran el 16 d’octubre, la marxa s’aturi aquest dijous a Marsella.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari