Les Euromarxes irrompen a Andorra

On reivindiquen els drets dels treballadors i reclamen transparència al sistema financer
Euromarxes2015 a Andorra
Euromarxes2015 a Andorra

Després del seu pas per Barcelona, la columna sud-oest de les Euromarxes 2015 s’ha plantat aquest dimecres a La Seu d’Urgell per entregar una carta a l’Arquebisbe i copríncep d’Andorra, Joan Enric Vives. Rebuts pel seu secretari, els 200 manifestants han entregat la missiva que recorda a l’Eminència que és copríncep d’un paradís fiscal.

A Andorra, on han comptat amb el suport de la Unió Sindical d’Andorra i Podem Andorra, la marxa –que aplega una trentena d’entitats socials, polítiques i sindicals- ha iniciat un recorregut que ha començat per Batllia (jutjats), on han reclamat als responsables de l’ens que facilitin la informació que els requereix la justícia espanyola. A Govern han reivindicat els drets –que no tenen- els treballadors que no són residents.

L’acció ha acabat amb una rua per totes les entitats bancàries representades. A la BPA s’han solidaritzat amb els treballadors que té previst acomiadar la banca. A AndBank han recordat al seu president que va menysprear el Parlament català durant la seva intervenció a la Comissió Pujol… i així un ‘repàs’ que ha continuat a Crèdit Andorrà i a Mora Bank.

“La visita a Andorra era per solidaritzar-nos amb la població, perquè només una quarta part té dret a vot, per reivindicar drets laborals i denunciar la situació de paradís fiscal que no col·labora amb les institucions estrangeres”, ha resumit un dels participants.

És previst que, de camí cap a Brussel·les on arribaran el 16 d’octubre, la marxa s’aturi aquest dijous a Marsella.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.