Anticorrupció vol una macrocausa Pujol

Sol·licitarà que la instructora de Barcelona s'inhibeixi perquè l'Audiència Nacional meni els casos de Jordi Pujol pare i fill
Títol de la imatge
Títol de la imatge

La Fiscalia Anticorrupció considera que les investigacions sobre la fortuna oculta de la família Pujol Ferrusola s’ha de menar exclusivament des de l’Audiència Nacional, per la qual cosa preveu sol·licitar els pròxims dies a la jutgessa Beatriz Balfagón, titular del Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona, on s’instrueix el cas que afecta Jordi Pujol, Marta Ferrusola i quatre dels seus fills, que s’inhibeixi a favor de l’Audiència.

Es tractaria d’un primer pas per unificar en una macrocausa conduïda pel jutge José de la Mata els afers judicials dels Pujol Ferrusola, que van actuar de manera coordinada en la comissió de delictes, segons apunten els investigadors. Anticorrupció, publica La Razón, argumentarà que Jordi Pujol Ferrusola va gestionar la fortuna familiar -el suposat llegat del Florenci Pujol, pare de l’expresident- i que aquests diners que es van moure a Andorra són l’eix de la investigació.

A més, cita el mateix diari, la Fiscalia creu que el trasllat a l’Audiència Nacional dels afers dels Pujol és l’única manera de garantir la col·laboració d’Andorra.

Oriol, no; Oleguer, segurament
Anticorrupció, publica La Razón, creu que s’ha d’avançar més en la investigació que mena també a l’Audiència Nacional el jutge Santiago Pedraz sobre les operacions d’Oleguer Pujol abans de decidir si s’ha de plantejar una inhibició per sumar-la a la macrocausa.

En canvi, la Fiscalia no troba adient que el cas de les ITV, pel qual està imputat Oriol Pujol, s’hagi de sumar a la causa unificada, donat que es troba en una fase molt avançada i se centra molt concretament en la figura de l’exsecretari general de Convergència. Així doncs, totes dues investigacions queden, de moment, fora de la macrocausa que Anticorrupció vol començar a bastir.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari