Fan córrer que hi ha una conspiració antiMas a Junts pel Sí

Junqueras i Romeva planegen alternar-se a la presidència, segons alguns mitjans espanyols
oriol junqueras acn
oriol junqueras acn

Mitjans com El Confidencial i La Razón publiquen que el líder d’ERC i número 5 de Junts pel Sí, Oriol Junqueras, i el número 1 de la mateixa candidatura per Barcelona, Raül Romeva, tenen un pla que ensorraria les expectatives d’Artur Mas de repetir com a president després del 27-S, objectiu clar de Convergència en aquesta fase del ‘procés’.

En el cas que Junts pel Sí no aconseguís la majoria absoluta i necessités el suport de la CUP, que no vol fer president Mas Junqueras i Romeva haurien pactat exercir la presidència de la Generalitat en períodes alterns de sis mesos, explica La Razón. L’acord s’hauria assolit els darrers dies a l’esquena d’Artur Mas, número 4 de la mateixa llista per Barcelona i tanmateix encara favorit, a hores d’ara, a presidir la Generalitat després del 27-S. 

Segons El Confidencial, la possibilitat que un cop de mà aparti Mas del Palau de la Generalitat i lliuri el Govern a dos líders de l’esquerra posa nerviosos els empresaris catalans. La desconfiança entre Mas i Junqueras, l’amistat entre Junqueras i Romeva, la manca de disposició del líder d’ERC a liderar en solitari i la quantitat de figures properes a l’esquerra que integren Junts pel Sí -entre elles, destacades figures de la vida pública en qualitat d’independents- inquieten l’empresariat, partidari de Mas, especifica el mateix digital.

D’altra banda, tres fets haurien accelerat la suposada entesa entre Romeva i Junqueras per desplaçar Mas: l’escàndol dels Sumarroca, els escorcolls pel cas del 3% a la Fundació CatDem i el posicionament de la CUP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides