‘Charlie Hebdo’ usa la imatge del nen sirià ofegat

La revista satírica ironitza sobre la inacció d'Europa davant l'allau de refugiats
Charlie Hebdo
Charlie Hebdo

Charlie Hebdo, la revista satírica francesa que va patir un atac terrorista al gener, ha aixecat polseguera a les xarxes socials després de publicar caricatures que es burlen de la resposta dels països europeus incapaços de donar resposta a l’allau de refugiats que intenten accedir al continent.

La revista, que va patir l’assassinat de 12 treballadors per un atac terrorista després d’haver publicat caricatures de Mahoma, ha dibuixat Aylan Kurdi, el nen siri que va morir ofegat davant les costes turques quan intentava arribar a Grècia, i la fotografia del qual va horroritzar mig món.

La primera de les il·lustracions mostra el nen ofegat davant un cartell que simula una cadena de menjar ràpid que ofereix dos menús infantils pel preu d’un. El text diu: “Tan a prop d’aconseguir-ho…“.

L’altra vinyeta diu: “Prova que Europa és cristiana” i mostra a Jesucrist que camina sobre l’aigua i diu: “Els cristians caminen sobre l’aigua”, mentre que l’altra, on figura el nen sirià ofegat: “Els nens musulmans s’ofeguen”.

Les xarxes s’han omplert de missatges que criticaven les il·lustracions. Altres avisaven que consisteixen en una crítica per la hipocresia europea davant el drama humanitari.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari