Votar Junts pel Sí és votar Rajoy

Al Partit Popular (PP) l’interessa que l’enfrontament amb el Govern de Catalunya es mantingui per aplegar el màxim de vots possibles del seu electorat més centralista. I si la situació s’enverina, millor. Com més vots tregui Junts pel Sí més n’obtindrà el PP a les eleccions generals espanyoles del pròxim desembre.

Que el PP aposta per promoure les opcions independentistes ho dubta poca gent. “Una fàbrica d’independentistes”, diuen molts. Curiosament, una bona part dels que veuen clar que el PP fabrica independentistes es pensen que ho fa involuntàriament. Cap casualitat. L’última confirmació d’aquesta tesi la tenim en la resposta contundent de la direcció del partit de Mariano Rajoy a les propostes del ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, de suavitzar el conflicte i traspassar a Catalunya la gestió del 100% de l’IRPF. “Ni pensar-ho! Vols que perdem vots a les generals?”, li han reprotxat.

Artur Mas i els seus es van dur un bon ensurt quan van assabentar-se de la proposta de García-Margallo. I van relaxar-se en veure la ràpida reacció del seu partit. Necessiten la paret de Rajoy per avalar la seva afirmació que “amb Madrid ho hem intentat tot però ja ens hem cansat. No hi ha res a fer!”.

Escòcia és el model a seguir. El conservador David Cameron va obtenir la majoria absoluta a la Cambra dels Comuns gràcies al litigi de la independència escocesa. Les enquestes preelectorals presentaven un escenari igualat en el qual els laboristes podien accedir al poder si pactaven amb els nacionalistes escocesos. Els tories van escampar la por a aquest pacte en els darrers dies de campanya i molts britànics van votar-los per animadversió al secessionisme d’Escòcia.

Ara, al Regne Unit, la dreta controla com vol el Parlament britànic i l’independentisme disposa de majoria absoluta a l’escocès.

Mas i Rajoy sospiren pel mateix escenari. A tots dos els beneficia que s’eternitzi i s’enquisti el “problema català”.

Votar Junts pel Sí el pròxim dia 27 donarà vots al PP a les eleccions generals del desembre i votar el PP aleshores reforçarà el suport a l’independentisme a Catalunya.

Quines coses, oi?

Sempre ens quedarà Jeremy Corbyn!

Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.