Xavier Martorell, el tafaner compulsiu

Les empreses de l'òrbita d'Esquerra han estat objecte d'investigacions ordenades per l'exdirector general dels Mossos
Xavier Martorell i Germà Gordó
Xavier Martorell i Germà Gordó

Des de Convergència Democràtica (CDC) s’ha espiat i s’han fet informes en els últims anys sobre destacats personatges de la vida pública i política catalana. La llista de víctimes de la “tafaneria” convergent, segons ha pogut saber EL TRIANGLE, és llarguíssima i s’ha utilitzat, fins i tot, per intervenir en les “lluites intestines” del partit. Per la intensitat dels encàrrecs realitzats, destaca l’especial interès per investigar els dirigents, empreses i col·laboradors d’Esquerra Republicana (ERC), el partit amb qui CDC es presenta en aquestes eleccions del 27-S formant la coalició Junts pel Sí.

El personatge central d’aquesta trama d’espionatge és Xavier Martorell, que va ser director general de Seguretat Ciutadana entre els anys 1996 i 2003, sota la protecció de l’exconseller d’Interior, Xavier Pomés. Com a màxim responsable polític dels Mossos d’Esquadra, Xavier Martorell es va convertir en una valuosa “terminal” d’informació sobre tot el que es mou a Catalunya, tant en l’àmbit polític com l’econòmic i judicial.

El problema és que, un cop va ser destituït del càrrec amb l’entrada en funcions del govern Tripartit, Xavier Martorell va voler continuar “tafanejant” i per això va buscar la cobertura de la societat Provinen Seguridad SL. Però necessitava “espies” per fer la feina sobre el terreny i, entre d’altres, va establir una fructífera relació comercial amb Francisco Marco, el director de l’agència Método 3, a qui ha encarregat en aquests últims anys un bon grapat d’informes i de seguiments.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.