Mas només serà president si guanya amb majoria absoluta

Des de Catalunya Sí que es Pot s'assenyala que estarien disposats a estudiar la possibilitat de formar part d'un futur govern amb ERC, però mai amb Artur Mas com a president de la Generalitat. A Mas se li complica arribar a la presidència.
Artur Mas durant la sessió de Control parlamentària

Joan Josep Nuet, número 6 de la llista de Catalunya Sí que Pot, assenyala que, en funció dels resultats del 27-S, estarien disposats a estudiar les possibilitats de formar part d’un govern amb ERC, tot i que mai donaran suport a una declaració unilateral d’independència (DUI), si bé estan oberts a discutir un procés constituent a condició que no el fagociti Artur Mas ni Convergència.

En una entrevista a Efe, Joan Josep Nuet, coordinador federal d’EUiA, assenyala que en cap cas contribuiran al fet que Artur Mas es mantingui com a president de la Generalitat, encara que Junts pel Sí sigui la formació més votada. En el mateix sentit s’han pronunciat en els últims dies altres candidats de Catalunya Sí que es Pot, la llista integrada per ICV, EUiA, Podem i Equo.

Des de la CUP sempre s’ha mostrat disposició a formar part d’una majoria per la independència, fins i tot a integrar-se en el govern, però amb condicions i una d’aquestes condicions seria que no el presideixi Artur Mas. Davant aquest panorama, si Junts pel Sí no obté la majoria absoluta el 27-S, a Mas se li complica la presidència, i a sobre, podria veure’s obligat a apartar-se per facilitar possibles pactes amb la CUP i amb Catalunya Sí que es Pot.

Oriol Junqueras sempre ha dit que comptava amb la gent de la llista que encapçala Lluís Rabell, fet que intranquil·litza Unió i també Convergència. Ramon Espadaler adverteix als votants de Junts pel Sí de les possibles enteses postelectorals entre ERC i Catalunya Sí que es Pot.

A Convergència temen que, si no aconsegueixen la majoria absoluta, els seus socis d’ERC deixin Artur Mas al peu dels cavalls l’endemà de les eleccions i, per buscar l’acord amb altres formacions, facin president Raül Romeva, que és cap de llista a proposta d’Oriol Junqueras. Romeva estaria ben vist per la CUP i per Catalunya Sí que es Pot, entre altres motius perquè durant deu anys va ser eurodiputat d’ICV.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari