El Júnior ha mogut d’Andorra més de 5 milions des que se l’investiga

Les dades remeses pel Principat corroboren que va fer ingressos en efectiu, com va dir Vicky Álvarez
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

L’Audiència Nacional ha rebut recentment la informació que va demanar a Andorra sobre els comptes que Jordi Pujol Ferrusola tenia a AndBank i la Banca Privada d’Andorra (BPA), informa El Confidencial, i les dades son prou comprometedores.

L’abundant documentació -consta de sis volums i, apilada, fa un metre d’alçada- encara es troba en fase d’estudi per part de la UDEF, però, segons fonts bancàries citades per aquest digital, demostra que el primogènit de l’expresident de la Generalitat va començar a treure diners que tenia a les entitats del Principat quan es va veure empaitat per l’Audiència Nacional, i que els va moure a comptes i societats de Panamà, principalment, i també de Mèxic, l’Argentina i el Regne Unit. En total, més de 5 milions els darrers dos anys i mig.

Copeland Foundation seria la firma emprada com a tapadora panamenya per part de Jordi jr., que també hauria mogut diners a comptes vinculats a Brantridge Holdinds Limited, la firma instrumental amb seu al Regne Unit que va rebre suposades comissions il·legals de FCC per valor de 710.000 euros.

Les mateixes fonts apunten que les dades lliurades per Andorra seran crucials en el cas de les suposades comissions il·legals de Jordi Pujol jr. i la seva exesposa Mercè Gironès, pel qual estan imputats.

Així mateix, la documentació que està analitzant la UDEF confirma, segons les fonts bancàries citades per El Confidencial, que el Júnior efectuava desenes d’ingressos en efectiu, com va explicar Vicky Álvarez, examant d’ell i testimoni clau en l’apertura del cas.

Aquesta constatació deixa en evidència la versió dels Pujol Ferrusola, segons la qual només tenien diners a Andorra procedents d’una herència.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari