Quan trobaran la vacuna contra el patriotisme?

La revista mèdica The Lancet va publicar el darrer dia del mes de juliol que s’ha descobert una vacuna contra la terrible malaltia de l’ebola. Aquesta vacuna, que s’aplica a les persones de l’entorn d’un afectat per la malaltia, ha mostrat una eficàcia del 100% deu dies després d’haver estat administrada. És a dir, que si es confirma aquesta informació, els que pateixen ebola no el contagiaran a les persones vacunades.

És una notícia sensacional, extraordinària, i sorprèn que els mitjans de comunicació li hagin donat tant poc relleu. Els occidentals, els nostres, vaja! Probablement, els mitjans de comunicació de Guinea Conakry, Serra Lleona i Libèria –països on han mort més de 11.000 ciutadans per culpa de l’epidèmia- li hauran dedicat molta més atenció.

Dia històric, doncs, aquest 31 de juliol.

Hi ha una altra malaltia que ha provocat molts més morts que l’ebola. Se’n diu patriotisme i les seves víctimes mortals no es compten per milers sinó per milions, desenes de milions, centenars de milions.

Quan trobaran la vacuna contra aquest mal?

Més tard o més d’hora tots els mals es curen. O quasi tots. Jo estic viu perquè vaig contraure una malaltia que ara es guareix i fa vint o trenta anys, no. El meu pare va morir d’hepatitis C, una malaltia que avui desapareix prenent uns medicaments nous durant unes setmanes.

En una pel·lícula de Woody Allen, un dels personatges començava sobtadament a defensar postulats dretans per un petit tumor al cervell. Una senzilla operació el retornava al progressisme.

Es pot extirpar el tumor del patriotisme? Té vacuna?

Tard o d’hora, arribarà. Em temo que serà després del 27S i abans que Europa no rectifiqui la seva vergonyosa política de rebuig dels immigrants que busquen seguretat, llibertat, pau i futur lluny dels seus convulsos països d’origen.

Creuo els dits.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Hoy destacamos

Deixa un comentari