Més de 2.000 treballadors de CX es manifesten a Barcelona contra l’ERO

Dijous, nova reunió amb el BBVA per negociar les sortides
CX manifestació
CX manifestació

Acompanyats d’una banda sonora que repetia temes com ‘Resistencia’ del grup Skape o ‘L’Estaca’, de Lluís Llach, uns 2.500 treballadors de Catalunya Banc (CX) s’han manifestat aquest dimecres pel centre de Barcelona. Protestaven contra la liquidació de l’antiga caixa catalana que prepara el seu nou propietari, el BBVA.

La marxa ha transcorregut durant més de dues hores des de la sucursal del BBVA a Passeig de Gràcia amb el carrer Provença fins a la seu central del banc a Plaça Catalunya. Durant el trajecte, els treballadors han cridat consignes contra el director de l’entitat, Francisco González i contra la reestructuració de CX.

Catalunya Banc viu aquest dimecres una jornada de vaga per lluitar contra els 1.607 acomiadaments que planteja el BBVA. Els empleats es queixen que el banc, amb beneficis milionaris i després d’haver comprat una CX sanejada a preu de saldo, vulgui “expulsar” les persones que han fet possible el negoci.

Els treballadors esperen que les jornades de protesta que protagonitzen des de fa un mes, amb aturades parcials i la vaga d’aquest dimecres, que segons fonts sindicals ha tingut un seguiment d’un 80% a Catalunya, serveixin per pressionar els dirigents del banc i que, d’aquesta manera, promoguin les baixes voluntàries per reduir el nombre d’acomiadaments forçosos.

Aquest dijous es tornen a reunir els representants dels treballadors amb la direcció del BBVA per negociar l’ERO.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.