El Lluçanès és comarca?

Els habitants de 13 poblacions estan cridats a consulta aquest diumenge
Lluçanès
Lluçanès

Després del Moianès és el torn del Lluçanès de consultar els seus veïns i veïnes si volen esdevenir comarca. De fet, la pregunta que es trobaran aquest diumenge els habitants de les 13 poblacions que conformen aquesta part del territori català és: “Vols que el teu municipi formi part de la comarca del Lluçanès?”. Podran votar les persones majors de 16 anys, que s’hagin empadronat en alguna de les viles abans del 31 de desembre de l’any passat. L’horari: entre les 9h i les 20h.

Si guanya el vot afirmatiu, els plens dels 13 municipis decidiran si volen formar part de la nova comarca. I el Govern de la Generalitat redactarà el decret que aprovaria el Parlament. Per tant, el resultat de la consulta de diumenge no és vinculat. I no serà vàlid, si no hi ha un mínim d’un 35% de participació. Sí que ho serà, en canvi, la decisió que prengui després cada consistori.

La capital seria a Prats de Lluçanès, i el Consell Comarcal, que reclamen els alcaldes com a font d’ingressos, s’ubicaria a Santa Creu de Jutglar, on hi ha l’actual seu del Consorci comarcal que fa més de 15 anys que funciona.

Els municipis del ‘no’ seguirien formant part de la comarca a la qual pertanyen actualment, Bages, Berguedà o Osona, i en cas que fossin poblacions d’interior, decidiria el Parlament.

Els municipis cridats a consulta són: Perafita, Prats de Lluçanès, Sobremunt, Lluçà, Oristà, Alpens, Sant Feliu Sasserra, Santa Maria de Merlès, Sant Martí d’Albars, Sant Boi de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau i Olost.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari