La ILP Habitatge esdevé Llei

Acord unànime parlamentari per acabar amb els desnonaments i els talls de subministrament
El secretari de la Mesa del Parlament, David Companyon, fa una foto amb el resultat de la votació de la ILP
El secretari de la Mesa del Parlament, David Companyon, fa una foto amb el resultat de la votació de la ILP

“Avui serà un dia històric en aquest Parlament de Catalunya”, augurava el diputat del PP, Rafael López, durant la primera intervenció al faristol de l’hemicicle de la cambra legislativa del parc de la Ciutadella, en el debat final de la Iniciativa Legislativa Popular sobre l’Habitatge. Una hora llarga després, cap a les 20h d’aquest dijous, la cambra aprovava la llei que ha d’acabar amb els desnonaments a Catalunya. Tots els grups han donat suport a la Llei, 120 vots a favor i cap en contra.

“Molt agraïts senyors del PP, molt entusiastes, però aproven una llei mordassa perquè ningú es pugui queixar. Però si avui aproven la ILP Habitatge, benvinguts al club”, ha dit Salvador Milà, relator de la proposició i diputat d’ICV.

Els promotors de la ILP, la PAH, juntament amb l’Observatori DESC i la l’Aliança contra la pobresa energètica, han aconseguit que la proposta s’hagi tramitat d’urgència, en temps rècord. En un mes. “És històrica per la velocitat amb què s’ha tramitat i pel consens entre els grups parlamentaris”, ha dit el diputat de la CUP, Quim Arrufat.

“Avui per primera vegada una cambra legislativa es posa al costat de la immensa majoria dels ciutadans. Hem vist massa governs doblegats davant als interessos dels bancs i de les empreses de subministrament energètic, rescatant-les, quan a qui s’ha de rescatar és a les persones”, ha dit Maria Campuzano, portaveu de l’Aliança.

El dictamen de la ponència arribava al debat final amb una esmena viva de CiU i quatre del PP. CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP han acabat signant l’esmena transaccional. I el PP ha retirat la meitat de les esmenes presentades.

Una de les principals novetats que la nova llei ofereix és un lloguer social, per un mínim de tres anys, en cas de manca d’habitatge, i que les administracions públiques garanteixin el reallotjament de les persones en risc d’exclusió residencial durant els processos de desnonament. La seva aprovació també suposa que ningú en situació d’exclusió social tindrà talls de subministraments.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari