Querella d’Anticorrupció contra Jaume Matas i Villar Mir

El fiscal Horrach els relaciona amb un intent d'arreglar l'adjudicació d'un hospital
jaume matas_
jaume matas_

El fiscal anticorrupció de Palma de Mallorca Pedro Horrach ha presentat una querella per prevaricació, falsedat documental i frau a l’Administració contra l’expresident de les Balears, Jaume Matas, i el president del grup constructor OHL, Juan Miguel Villar Mir, per la seva suposada participació en l’intent d’arreglar un concurs públic.

Es tracta de l’adjudicació de l’hospital de Son Espases, el més gran de les Balears, un projecte amb un pressupost de 778 milions d’euros que finalment OHL no va obtenir perquè les sospites van aturar el procés. Quan es va reactivar, l’obra fou adjudicada a l’UTE encapçalada per Dragados, d’ACS, el grup que lidera Florentino Pérez.

La Fiscalia creu que Matas va donar instruccions als seus subordinats en l’Executiu balear perquè s’afavorís OHL. Les declaracions de càrrecs del Govern de les Balears, com ara l’exconsellera de Sanitat Aina Castillo, han estat fonamentals la denúncia d’Anticorrupció.

Castillo, col·laboradora penedida de Matas que ha confessat davant la Fiscalia que rebia ordres en aquest sentit, és una de les altres persones querellades, juntament amb l’exdirector general de Salut de Balears, Sergio Bertrán, l’exgerent del PP balear, Fernando Areal, i assessors i executius d’OHL.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari