El català és el primer Parlament a favor de tancar els CIE

Els promotors insten Interior a eradicar els controls policials per motius ètnics
Representants de Tanquem els CIE, al Parlament
Representants de Tanquem els CIE, al Parlament

El Parlament català és la primera cambra legislativa d’Espanya que es pronuncia a favor del tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers. El Ple ha aprovat aquest dijous, per 103 vots a favor i 28 en contra de PP i C’s, la resolució impulsada per la plataforma Tanquem els CIE, que insta el Govern central a tancar aquests centres.

“Avui podem dir que en aquest procés tan llarg, que no acaba avui, estem contents per la importància que té que el Ple del Parlament aprovi per majoria que s’ha d’instar al Govern espanyol a tancar el Centre d’Internament d’Estrangers”, ha dit Alba Cuevas, de SOS Racisme.

“Quan societat civil i institucions ens posem a treballar conjuntament podem canviar coses i construir una societat més justa i que respecti els drets humans”, ha afegit. La resolució del Parlament es pot estendre a altres cambres legislatives espanyoles. Marc Serra, de Tanquem els CIE, ha explicat que ja els han contactat de Madrid, País Valencià, Balears i Andalusia per interessar-se per la resolució.

El text aprovat inclou altres mesures com millorar la qualitat de vida dels interns i, i això és competència de la Generalitat, eradicar els controls policials per motius ètnics. El CIE de Barcelona té actualment una setantena d’interns.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.