ERC fa de guardaespatlles parlamentari de Mas

Els republicans eviten que el president quedi assenyalat pels diners del seu pare a l'estranger i pels negocis del Júnior
Artur Mas durant la sessió de Control parlamentària
Artur Mas durant la sessió de Control parlamentària

ERC s’ha sumat aquest dimarts a la reprovació a Jordi Pujol aprovada pel Ple del Parlament de Catalunya, però li ha estalviat al president Artur Mas un parell de tràngols en la votació de les conclusions de la Comissió d’Investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política.

D’una banda, un dels textos tombats pels vots de CDC, UDC i ERC assenyalava que “les relacions d’amistat (molt íntima, en alguns casos) entre els fills de Jordi Pujol i alguns càrrecs del Govern de la Generalitat, tant durant l’etapa Pujol com actualment sota la presidència d’Artur Mas, poden haver estat aprofitades per generar negocis sota l’empara dels més alts càrrecs del Govern“.

D’altra banda, els mateixos vots han impedit que prosperés la conclusió que expressava que de la compareixença del president de la Generalitat “se’n va desprendre que sabia que el seu pare tenia diners sense regularitzar a Liechtenstein mentre ell exercia de conseller de la Generalitat”.

ERC va canviar el seu parer sobre totes dues conclusions: havia votat a favor d’elles la setmana passada a la Comissió, però aquest dimarts no. Així, ha evitat que es desaprovés el comportament de l’actual president, que concorre a la mateixa llista el 27-S que els republicans, com a número quatre i candidat a la presidència.

En canvi, els diputats d’ERC no van tombar una altra conclusió que es refereix als rumors sobre pagaments de comissions en la política catalana, que conclou que existeixen dubtes sobre nombrosos membres de l’actual Govern, diversos consellers i fins i tot el president, amb relació al qual es recorda que fou beneficiari d’un compte a l’estranger que no va repatriar quan era conseller en el Govern de Jordi Pujol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides